opc_loader

Menu

Afzuiging & Ventilatie

Alle planten hebben, net als mensen, verse lucht nodig. Het verversen van de lucht door middelen van een ventilator in uw kweekruimte is dan ook van groot belang. Let hierbij ook altijd goed op de temperatuur van de ruimte waarin uw kweekkast staat. De lucht die de kast binnen komt mag niet kouder dan 15 graden zijn. De luchtafvoer is altijd groter dan de toevoer. Dit zorgt voor een lage druk klimaat en de afvoer van overtollige warmte. De inblaas ventilatoren bevinden zicht altijd onderin de kast en de afzuigventilatie bovenin. Er zijn ook een aantal belangrijke vuistregels voor ventilatie welke u hieronder kunt vinden. Daarnaast vindt u hier een toelichting op de categoriën waarin luchtbehandeling onder te verdelen is.


Ventilatoren voor de luchtverversing

Een goede ventilatie en toevoer van verse lucht is essentieel voor de gezondheid van uw plant. Hier vind u een zestal ventilatoren die zorgvuldig geselecteerd zijn. Deze ventilatoren zijn voordelig en super stil. Op deze pagina vindt u ook tips voor de keuze van uw ventilator.
 

Fancontrollers om de ventilatie te bedienen

Om de luchtstromen in uw kweekruimte beter te regelen kunt u gebruik maken van een fancontroller. Met een fancontroller kunt de ventilator als het ware dimmen waardoor deze minder snel gaat. De ventilator kan ook zachter gezet worden om het geluid te dimmen. De fancontrollers kunnen ook de temperatuur in de kweekkast regelen. Alle controllers hebben namelijk een ingebouwde temperatuurmeter.
 

Filters om geur tegen te gaan

Er is natuurlijk niets vervelender dan ongewenste geuren die van uw kweekkast af komen, zeker als uw kast onopvallend moet blijven. Om deze vervelende geuren te voorkomen kunt u gebruik van een koolstoffilter die de geur filtert door het gebruik van actieve koolstofdeeltjes.