opc_loader

Menu

                                                  

Buisventilator

18 Artikelen

buisventilator kopen

Buisventilator kopen

De cruciale rol van dit product

Buisventilator kopen is cruciaal voor jouw kweek project. Voor een optimale groei hebben uw planten frisse lucht nodig, en buisventilator spelen hierbij een essentiële rol. In een kweekruimte is de luchttoevoer meestal onderaan en de (grotere) afzuiging bovenin de kast geplaatst, waardoor een klimaat met lage druk ontstaat, wat gunstig is voor plantengroei. Ons assortiment bevat fluisterstille ventilatoren, waaronder de 'Supersilent' ventilator voor wie absolute stilte verlangt. Ontdek ons uitgebreide aanbod ventilatoren geschikt voor zowel kleine als grote kweekruimtes. Fancontrollers zijn vaak noodzakelijk om de ventilatorsnelheid naar wens in te stellen, en koolstoffilters kunnen worden gebruikt om ongewenste geuren te neutraliseren.

Overwegingen bij de aanschaf van ventilatoren:

Bij het kopen van ventilatoren is het van belang goed te letten op de diameter van de uitgang (flens), vooral als u de ventilator combineert met een filter. Daarnaast is het essentieel om te letten op het aantal kubieke meters (M3) dat de ventilator kan verplaatsen. Een afzuigsysteem met onvoldoende capaciteit kan leiden tot overtollige warmte in de kweekruimte.

Hoeveel lucht circuleren en afvoeren met buisventilatoren?

De juiste buisventilator kopen voor uw kweekruimte vereist zorgvuldige overwegingen. Op internet vindt u verschillende berekeningen, maar het belangrijkste is dat de lucht in uw kweekruimte ongeveer elke 2 minuten volledig ververst wordt. Een eenvoudige berekening hiervoor is als volgt:

Stel dat u een ruimte heeft van 3 x 3 x 2 meter, wat in totaal 18 M3 oplevert. Om de 2 minuten moet de lucht volledig ververst worden, dus de benodigde afzuigkracht zou (30 x 2 minuten in een uur) 30 x 18 M3 = 540 M3 per uur moeten zijn.

Voor de luchttoevoer kunt u de helft van dit getal nemen. De afzuiging moet dus altijd twee keer zo groot zijn.

Als u geen ventilator vindt die in de buurt komt van dit vereiste vermogen, kunt u een fancontroller gebruiken. Hiermee kunt u de ventilatorsnelheid regelen om de juiste luchttoevoer en afzuiging voor uw ventilatiesysteem in te stellen.