opc_loader

Uw eigen salade maken in een kweekkas

Uw eigen salade maken in een kweekkas

Het is vrij gemakkelijk om uw eigen groenten te kweken in een kas. Zo kunt u de sla al in de herfst in de kas zaaien om in het voorjaar voorzien te zijn van verse sla uit eigen tuin. Maar kweek ook andere groenten om een verse salade te kunnen maken!

 

Tomaten kweken

In een salade kunnen tomaten eigenlijk niet ontbreken. Maar natuurlijk is deze groente overal lekker bij. Er zijn verschillende soorten waar u uit kunt kiezen. Halverwege maart kunt u al beginnen met zaaien, door ze in potten van ongeveer dertig centimeter te doen. Een stok in de aarde steken om de plant steun te bieden is wel aangeraden.

 

Zelf komkommers kweken

Komkommers zijn erg gemakkelijk te zaaien en hiermee kunt u ook halverwege maart beginnen door de zaadjes in potjes te doen van ongeveer zeven centimeter. Na ongeveer twee maanden mogen ze naar grotere potten en het is verstandig om ook hierbij een stok ter ondersteuning bij te voegen. Als er een vijftal bladeren aan de stam zijn gegroeid, dan mag u de hoofdstam snoeien en de plant aan de stok knopen. Daarna zal de plant uitgroeien tot een boompje vol lekkernijen!

 

Pepers in de broeikas

U kunt uw kas aanvullen met verschillende soorten pepers als de temperatuur minstens twaalf graden is. Rond april kunt u de zaadjes in potjes zaaien en als alles goed gaat, gaan de pepertjes rijpen en kunt u de verandering van kleur zien. De pepers moeten wel een goede kleur hebben, dan weet u zeker dat ze rijp zijn en klaar om geplukt te worden!

 

Lekkers uit uw tuin

Doe het zelf en ontdek dat het niet eens zo lastig is. Zie de ontwikkeling van de planten en geniet daarna van de heerlijke, verse, eigengemaakte groenten!

 

Bron: https://www.tuinkassenwinkel.nl/info-over-kweken/groente-kweken-in-een-kas.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.