opc_loader

Het hele jaar door uw eigen groenten kweken

Het hele jaar door uw eigen groenten kweken

Kunnen groenten het hele jaar door verbouwd worden? Jazeker, met behulp van een tuinkas kunt u het hele jaar uw groenten kweken! Met een tuinkas beschermd u uw groenten veel beter tegen het weer, maar ook in de winter kunt u uitstekend gebruik maken van de kas. Ondanks dat veel planten winterhard zijn, kan flinke vorst toch schade aan uw planten brengen. Maar met de juiste maatregelen in uw tuinkas, kunt u de groenten gewoon laten doorgroeien.

 

Tuinkas winterklaar maken

Een verwarmde tuinkas is een ideale kas om ook in de winter groenten te kweken. Maar ook onverwarmde kassen kunnen maatregelen treffen om er in de winter mee door te kunnen gaan. Een handig middel hiervoor is om de tuinkas te isoleren. Hiervoor kunt u transparantie noppenfolie gebruiken. Deze folie laat licht door en houdt de warmte vast. Mocht u de temperatuur nog iets willen ophogen, kunt u een draagbaar kacheltje in de kas installeren. Tevens kunt u verlichting in de kas ophangen om de planten van voldoende licht te voorzien.

 

Ieder seizoen eigen groente

In de lente kunt u sla en kolen in bakjes zaaien en beginnen met de tomatenplanten. In de loop van de lente zijn uien, mais, pepers en komkommers ook mogelijk en kunnen de eerste tomatenplanten eventueel overgepot worden. Als de zomer invalt, dan heeft uw kas topdrukte, de kas is goed verwarmd en biedt een perfecte omgeving voor alle soorten planten. Ook kunt u kruiden zaaien die u in de winter wilt gebruiken.

 

Ook in de herfst en winter groenten kweken

Wanneer de tuinkas in volle bloei staat en u diverse groenten en fruit kunt oogsten, zal het waarschijnlijk zo rond de herfst zijn. Denk vast na over het komende seizoen en maak uw kas winterklaar. Aan het begin van de winter is het mogelijk om wortelen te planten. Ook zijn er verschillende slasoorten die goed in de winter te kweken zijn of om aardappelen te poten. Als uw kas voorzien is van goede isolatie kunt u nog veel meer in de winter: Kolenzaadjes zaaien of spruitjes en prei ontkiemen bijvoorbeeld. Geniet op deze manier het hele jaar van uw eigen groenten uit de kas!

 

Bron: https://www.tuinkassenwinkel.nl/info-over-kweken/het-hele-jaar-door-kweken.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.