opc_loader

Maximaliseer uw kweekruimte: 6 tips

Maximaliseer uw kweekruimte: 6 tips

Veel kwekers beschikken vaak maar over een kleine kweekruimte. Een kleine kweekruimte hoeft echter niet te betekenen dat u een beperkte oogst zal krijgen. U kunt uw kweekruimte maximaliseren, waardoor uw opbrengst hoger en beter zal worden. Lees hier onze 6 tips!

 

1. Kleine lampen: Gebruik kleine kweeklampen om warmteproblemen en de verbranding van planten te voorkomen. Ledlampen zijn het meest geschikt voor kleine kweektenten (van minder dan 1 m2).

 

2. Optimale lichtverdeling: Benut uw kweekruimte optimaal door uw kweeklampen zo in te delen, dat een zo groot mogelijke hoeveelheid licht, een zo groot mogelijk oppervlakte bereikt.

 

3. Verticale ruimte: U kunt de hoogte in kweken met een verticaal kweeksysteem. Zo kunt u een kweektent of kweekkast aanschaffen die verticaal kan worden verdeeld in verschillende kweekcompartimenten. Of u kunt zelf zo'n kweeksysteem maken.

 

4. Scroggen: Gebruik de SCROG (Screen of Green)-techniek om ervoor te zorgen dat planten gelijkmatig belicht worden en hierdoor gelijkmatig groeien. SCROG kunt u toepassen door een scherm (bv. van kippengaas) tussen de kweeklamp en de planten te plaatsen. Wanneer de planten door het gaas heen groeien, kunt u deze met touw hier aan bevestigen. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat de takken het scherm gelijkmatig bedekken, waardoor lichtpenetratie gemaximaliseerd wordt. Ook zitten de planten elkaar dan niet in de weg.

 

5. Juiste apparatuur: Heldere en krachtige verlichting is belangrijk. Zorg er echter voor dat uw kweekverlichting niet te warm wordt. Gebruikt u een HPS-lamp, dan kunt u hiervoor het beste een voorschakelapparaat gebruiken, waarmee u de temperatuur in de kweekruimte onder controle houdt. Kies voor ventilators die u aan de zijkant van uw kweektent kunt bevestigen, in plaats van een staand model. Zo behoudt u meer ruimte.

 

6. Juiste kweekbakken: Kies de juist omvang van uw kweekbakken. Kies bijvoorbeeld voor lage, brede bakken als u weinig verticale ruimte hebt. Zorg er echter voor dat de kweekbakken niet te ondiep zijn, anders kunnen uw planten snel uitdrogen en sterven.

 

Succes!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.