opc_loader

Menu

Veel kwekers beschikken vaak maar over een kleine kweekruimte. Een kleine kweekruimte hoeft echter niet te betekenen dat u een beperkte oogst zal krijgen. U kunt uw kweekruimte maximaliseren, waardoor uw opbrengst hoger en beter zal worden. Lees hier onze 6 tips!

 

1. Kleine lampen: Gebruik kleine kweeklampen om warmteproblemen en de verbranding van planten te voorkomen. Ledlampen zijn het meest geschikt voor kleine kweektenten (van minder dan 1 m2).

 

2. Optimale lichtverdeling: Benut uw kweekruimte optimaal door uw kweeklampen zo in te delen, dat een zo groot mogelijke hoeveelheid licht, een zo groot mogelijk oppervlakte bereikt.

 

3. Verticale ruimte: U kunt de hoogte in kweken met een verticaal kweeksysteem. Zo kunt u een kweektent of kweekkast aanschaffen die verticaal kan worden verdeeld in verschillende kweekcompartimenten. Of u kunt zelf zo'n kweeksysteem maken.

 

4. Scroggen: Gebruik de SCROG (Screen of Green)-techniek om ervoor te zorgen dat planten gelijkmatig belicht worden en hierdoor gelijkmatig groeien. SCROG kunt u toepassen door een scherm (bv. van kippengaas) tussen de kweeklamp en de planten te plaatsen. Wanneer de planten door het gaas heen groeien, kunt u deze met touw hier aan bevestigen. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat de takken het scherm gelijkmatig bedekken, waardoor lichtpenetratie gemaximaliseerd wordt. Ook zitten de planten elkaar dan niet in de weg.

 

5. Juiste apparatuur: Heldere en krachtige verlichting is belangrijk. Zorg er echter voor dat uw kweekverlichting niet te warm wordt. Gebruikt u een HPS-lamp, dan kunt u hiervoor het beste een voorschakelapparaat gebruiken, waarmee u de temperatuur in de kweekruimte onder controle houdt. Kies voor ventilators die u aan de zijkant van uw kweektent kunt bevestigen, in plaats van een staand model. Zo behoudt u meer ruimte.

 

6. Juiste kweekbakken: Kies de juist omvang van uw kweekbakken. Kies bijvoorbeeld voor lage, brede bakken als u weinig verticale ruimte hebt. Zorg er echter voor dat de kweekbakken niet te ondiep zijn, anders kunnen uw planten snel uitdrogen en sterven.

 

Succes!

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.