opc_loader

Uw groente binnen verbouwen

Uw groente binnen verbouwen

Heeft u weinig ruimte om uw huis of buiten eigen groente te kunnen verbouwen, of wil de oogst steeds niet zo goed lukken doordat het weer de plantjes alsmaar teistert? Overweeg dan eens om de groenten binnen te verbouwen. Binnen biedt u de teelt een beschermde omgeving, waar geen vorst is en waar hittegolven uitblijven!

 

Groenten die binnen gekweekt kunnen worden

Het is wel verstandig om even goed na te gaan welke groenten u binnen wilt verbouwen. Tomaten en sla zijn bijvoorbeeld lastig om binnen te kweken. Maar kruiden zoals peterselie, basilicum of bieslook zijn juist erg geschikt. Maar ook champignons kunnen met behulp van kweekdozen binnen gekweekt worden!

 

De juiste omgeving om binnen groenten te kweken

Let er even goed op hoe de groenten verbouwd moeten worden. Champignons doen het bijvoorbeeld het beste in een kweekbak en kruidenzaadjes kunnen het beste in een pot met potgrond. Om er zeker van te zijn dat u de plantjes niet teveel water geeft, kunt u kiezen voor een pot met gaatjes aan de onderkant, waardoor het overtollige water er weer uitloopt. Zet uw bakjes met voorkeur in de vensterbank, zodat de groenten genoeg (dag)licht krijgen.

 

Hydroponics: Kweken zonder aarde

Steeds vaker wordt er groente gekweekt op water, dus wordt er geen aarde meer gebruikt. Dit wordt ook wel hydroponics genoemd. Deze bak met water mag aangevuld worden met extra voedingsstoffen waardoor de zaadjes en uiteindelijk de wortels de voedingsstoffen goed kunnen opnemen. Met hydroponics groeien de plantjes sneller en beter, omdat de voedingsstoffen beter opgenomen worden. Dus dit ook zeker de moeite waard om eens te proberen!

 

Bron: https://stofzuigerzen.nl/binnen-groente-verbouwen

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.