opc_loader

Geautomatiseerde kweekkast voor cannabis

Geautomatiseerde kweekkast voor cannabis

Corsica Innovations is vorig jaar gekomen met de eerste geautomatiseerde kweekkast om cannabis te kweken. Een geautomatiseerde kweekkast bestond al eerder, namelijk de “Niwa”. Echter was deze niet specifiek ontworpen voor cannabisteelt, maar voor kweken in het algemeen. De nieuwe kweekkast wordt het “Leaf” genoemd.

Voordelen

Volgens Corsica Innovations heeft u met het geautomatiseerde kweeksysteem geen (extra) kennis nodig. Het systeem werkt namelijk op feedback die het systeem krijg van verschillende sensoren, om zo te zorgen voor optimale groei. Zo houdt het systeem zelfs geur- en geluidsniveaus in de gaten. Het systeem kan bovendien berichten sturen naar uw smartphone, om u op de hoogte te houden als u niet thuis bent.

Nadelen

Een groot nadeel aan dit kweeksysteem is de prijs: zo’n 1300 Amerikaanse dollar. Daarnaast is het nog niet zo gemakkelijk om aan zo’n systeem te komen: Corsica Innovations wil het systeem eerst nog laten testen door mensen uit Colorado. Het systeem is dus nog niet op grote schaal getest, waardoor het nog niet met zekerheid te zeggen is of het kweeksysteem wel zo goed werkt als Corsica Innovations beweert.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.