opc_loader

Kweek veilig! 5 Tips

Kweek veilig! 5 Tips

Kweken kan enige gevaren met zich meebrengen. Lees hieronder onze 5 tips waardoor u veilig zelf kunt gaan kweken!

 

1.      Voorkom brand: Laat zo min mogelijk afval en andere rommel in uw kweekruimte slingeren. Haal ook materialen weg die zeer brandbaar zijn en installeer het liefst een rookmelder. Regel daarnaast het koelventilatiesysteem niet met een thermostaat: als er brand uitbreekt zullen de ventilatoren worden ingeschakeld, wat het vuur nog meer aanwakkert. Houd als laatste altijd een brandblusser in de buurt van uw kweekruimte.

 

2.      Voorzichtig met elektriciteit: Zorg dat elektrische systemen nooit overbelast raken. Sluit bovendien niet meer dan één stroomkabel aan op een stopcontact, mits u gebruik maakt van goede verdeeldozen. Investeer daarom het liefst in hoogwaardige verlengkabels met ingebouwde zekeringen. Let op dat u elektrische onderdelen nooit op de grond plaats: hierdoor voorkomt u dat er brand uitbreekt en valt u niet over kabels.

 

3.      Veiligheidsvoorschriften: Wanneer u nieuwe elektrische installaties aanschaft, lees de veiligheidsvoorschriften dan altijd goed door.

 

4.      Eigen gezondheid: Bescherm uw ogen, huid en longen van langdurige blootstelling aan straling, zoals UVA/B/C-straling. Investeer daarom in een goede bril, speciaal ontwikkelt voor thuistelers. Zoals een zonnebril met een CE-waarde van 400. Wanneer u werkt met chemicaliën, zoals bestrijdingsmiddelen, zorg dan dat u een veiligheidsbril en een gezichtsmasker op hebt. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor uw ogen en longen. Het bovendien ook aan te raden om een spuitfles met zoutoplossing bij de hand te hebben, mochten uw ogen toch in contact komen met chemicaliën.

 

5.      Voorzichtig met water: Zorg dat er geen water op uw vloer ligt, dit geleidt elektriciteit en kan schimmels en bacteriën veroorzaken. Zorg er bovendien voor dat er geen druipend water in uw kweekruimte loopt: dit kan in de bedrading en stopcontacten terecht komen. Aangezien de temperatuur en luchtvochtigheid in kweekruimtes vaak hoog is, onstaat er condens. Condens kan ook zeer gevaarlijk zijn. Leg daarom bij alle kabels een bocht in de leiding (druiplus), waardoor het condenswater zich op het laagste punt van de leiding verzamelt.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.