opc_loader

Alles over kweekruimtes

Alles over kweekruimtes

Speciale kweekruimtes zijn ideaal om heel het jaar door binnen te kunnen kweken. Weet u niet waar u moet beginnen? Lees hieronder alles over kweekruimtes!

Kweekkasten en kweektenten

Een kweekkast is de meest professionele optie en kunt u zelf bouwen. Echter vindt u op onze website ook kant-en-klare kweekkasten en lege kweekkasten in verschillende maten die u gemakkelijk en snel kunt bestellen.

Ook bestaan er kweektenten, die meestal gemaakt zijn van zeil. De binnenkant is bekleed met folie dat licht reflecteert. Een kweektent heeft ook ritsen om de tent te openen en sluiten, en heeft gaten om lucht in en uit te laten. Met een kweektent kunt u zeer eenvoudig een kweekruimte voor uw planten creëren. Echter bevat een kweektent nog niet alle benodigde onderdelen, zoals een kweeklamp of een koolstoffilter. Deze kunt u dan apart kopen en toevoegen.

Tips voor uw kweekruimte

Het is van groot belang dat uw planten genoeg frisse lucht krijgen, zorg er daarom voor dat de kweekruimte niet volledig is afgesloten. Daarnaast moeten uw planten voldoende licht krijgen. Zorg erg echter wel voor dat als uw kweekverlichting uit staat, de ruimte ook volledig donker is.

Zelf een kweekkast bouwen

Wilt u zelf een kweekkast bouwen? Dat kan! Een goede afmeting om mee te beginnen is: 1 meter breed, 1 meter diep en minimaal 2 meter hoog.

U kiest het beste voor MDF hout. Deze houtsoort is niet erg duur en is makkelijk mee te werken, aangezien het hout vrij zacht is. Bovendien bevat het hout geen giftige stoffen en kunt u het ook verven.

Zorg ervoor dat uw planten genoeg frisse lucht krijgen door twee gaten in de kast te maken. Het gat voor de luchtinlaat maakt u laag in de kweekkast. Het gaat voor de luchtuitlaat maakt u hoog in de kweekkast.

Voor een nog betere luchttoevoer en afvoer kunt u in onze webshop een speciale ventilator vinden.

Om te zorgen dat de kweekkast volledig donker is, kunt u spleten en openingen afsluiten met zuurvrije siliconen kit.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.