opc_loader

5 tips waardoor planten sneller groeien

groeien

Het onderhouden van planten is een leuke hobby en kan je ook door het hele jaar doen. Wat natuurlijk extra leuk is, is als je planten sneller groeien doordat jij ze beter verzorgd. Om er voor te zorgen dat je planten ook daadwerkelijk sneller gaan groeien ,leg ik je hier onder in 5 tips uit wat je moet doen om er voor te zorgen dat je planten sneller gaan groeien

De juiste grond

Het kan per plant verschillen welk soort grond hij nodig heeft. Dit komt omdat er verschillende soorten voedingstoffen in de verschillende soorten gronden zit. Lees daarom goed voordat je een plant gaat planten in wat voor grond hij moet zodat je hem de juiste voedingstoffen kan geven. Zo heb je bijvoorbeeld potgrond en tuinaarde. Veel mensen denken dat daar geen tot weinig verschil in zit, maar in tegendeel! Tuinaarde is namelijk veel zwaarder en minder geschikt voor planten. Dit komt omdat tuinaarde een te zure PH-waarde heeft voor de planten en tuinaarde vooral een samenstelling is van zand en organische stoffen. Als je dus planten wilt laten groeien is het over het algemeen beter om daar potgrond voor te gebruiken.

Voldoende verlichting

Zonder licht kan er geen fotosynthese plaatsvinden wat wel van essentieel belang is. Wanneer je planten buiten wilt laten groeien is het belangrijk dat deze voldoende zonlicht kunnen krijgen, zet ze dus op een openplek. Als je planten binnen wilt laten groeien is het verstandig om daar een goede gloeilamp op te zetten, hierdoor kan er ook voldoende fotosynthese plaatsvinden waardoor een plant ook binnen sneller kan groeien.

Goede ventilatie

Buiten dat goede verlichting een belangrijk onderdeel is in een groeiproces van planten is ventilatie ook een van de belangrijkere aspecten. De kamer waar je planten zijn moet genoeg verse frisse lucht bevatten zodat de planten goed kunnen groeien. Om de gewenste frisse lucht te behalen in de ruimte kan je gebruik maken van spirobuizen. Deze buizen kunnen op veel ventilatiesystemen worden gemonteerd en bieden weinig weerstand door de gladde binnenkant.

De juiste temperatuur

Het kan zijn dat door de gloeilampen die je gebruikt de ruimte waar de planten in staan te warm worden en uiteindelijk dus ook dood gaan. Om er voor te zorgen dat de planten niet dood kunnen gaan door de temperatuur, is het belangrijk dat de ruimte waar de planten in staan ongeveer 15 graden is. Dit is de beste temperatuur voor planten om in te groeien, als het dus te warm of te koud is kan dit er voor zorgen dat een plant meer moeite heeft met groeien of helemaal stopt met groeien.

De juiste hoeveelheid water

De wortels nemen vanuit de grond het water op die de plant nodig heeft. Het is daarom belangrijk dat je je grond voldoende water geeft zodat de plant daar ook zijn water vandaan kan halen. De hoeveelheden water dat een plant nodig heeft verschilt per plant. Het is belangrijk dat je een plant niet te veel water geeft, hierdoor kunnen de wortels niet meer functioneren en gaat de plant dood.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.