opc_loader

Tips om geld te besparen in de tuin

tuin

Wanneer je een tuin hebt kan je dit veel geld kosten door de onderhoud die je moet verrichten. Met een paar simpele tips kan je flink besparen op de kosten van je tuin zonder dat het uiterlijk er minder op wordt.

Inrichting

Wanneer je een nieuwe tuin gaat aanleggen of je huidige gaat verbouwen kan je om kosten te besparen veel gras gebruiken. Gras is goedkoop en gaat makkelijk meerdere seizoenen mee. Het enige onderhoud wat gras nodig heeft is water en de grasmaaier. Een tip bij het grasmaaien is dat je het minsten vier centimeter moet laten groeien, dan droogt de grond namelijk minder snel uit en heeft het minder snel weer water nodig.

Water

Wanneer je dicht bij een sloot of meer woont kan je daar handig gebruik van maken. Om waterkosten omlaag te brengen kan je gebruik maken van een vuilwater dompelpomp, die pompt het water uit een sloot of meer op om dat water te gebruiken om mee te sproeien. Slootwater is prima te gebruiken om je tuin mee te sproeien en het kost niets.

Je kan er ook voor kiezen om regenwater op te vangen in een regenton en dat gebruiken. Jaarlijks valt er zo’n 80 cm neerslag in Nederland, dit kan je dus handig gebruiken om de tuin mee te sproeien. Hiervoor moet je wel een aardig grote ton gebruiken die regenwater opslaat.

Verlichting

Met verlichting in je tuin ziet het er altijd wat gezelliger uit. Je kan geld besparen op je energierekening als je duurzame verlichting gebruikt. Tegenwoordig heb je ook verlichting op zonne-energie, maar dat gaat vaak niet meerdere seizoenen mee. 

Met een kleine investering kan je al heel veel geld besparen en langer van je mooie tuin genieten.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.