opc_loader

Menu

                                                  

LED lampen

Verlichting is om verschillende redenen cruciaal in een kweekruimte. Ten eerste heeft het een directe invloed op de groei en ontwikkeling van planten door de energie te leveren die nodig is voor fotosynthese. De juiste lichtintensiteit en het juiste spectrum zijn essentieel voor een gezonde en robuuste plantengroei.

Bovendien speelt verlichting een cruciale rol bij het beheersen van de bloei- en vruchtcycli van de planten, wat hun algehele productiviteit beïnvloedt. Een juiste blootstelling aan licht kan ook de plantmorfologie, de bladstructuur en de algehele plantgezondheid beïnvloeden.

Het kiezen van het juiste type verlichting voor je kweek, zoals LED, HPS of fluorescerend, is essentieel om de energie-efficiëntie te optimaliseren en de warmteontwikkeling te minimaliseren. Bovendien moeten de lichtduur en -cycli zorgvuldig worden beheerd om natuurlijke dag-nachtpatronen na te bootsen, waardoor een betere groei wordt bevorderd en stress bij planten wordt voorkomen.

Kortom, de juiste verlichtingsopstelling in een kweekruimte is essentieel voor het maximaliseren van plantopbrengsten, het verbeteren van de plantkwaliteit en het verzekeren van een succesvolle en productieve binnenkweekomgeving.

De verlichting is één van de belangrijkste onderdelen van uw kweekkast. Om een zo hoog mogelijke opbrengst te behalen kunt u het best gebruik maken van een HPS lamp in combinatie met een Adjust-A-Wings reflector en een heat spreader. Deze reflectoren zorgen voor een optimale lichtverdeling van de krachtige HPS. Deze lampen kunnen wel erg warm worden. Naast een goede afzuiging kunt u daarom gebruik maken van een hitte verspreider zodat de bladeren van uw planten niet verbranden. Om uw lampen aan te sluiten heeft u vaak ook een ballast nodig. de categorie verlichting daarom onderverdeeld in de volgende categoriën:
 

A-merk HPS Kweeklampen

De belangrijkste factor voor een optimale groei en bloei van planten is natuurlijk de verlichting. De kweeklampen in ons assortiment zorgen voor een optimale groei en een hoge opbrengst van uw planten. De voordelige HPS lampen in ons assortiment zijn gemaakt door Sylvania.
 

Reflectoren om het licht te verdelen

Voor een optimale lichtverdeling adviseren we u om gebruik te maken van een reflector voor uw kweeklamp. Dit kan de effectiviteit van de lamp met wel 50% verhogen. Alle reflectoren zijn uitvoerig getest waardoor we hier een exacte lichtreflectiewaarde bij kunnen vermelden.
 

Ballast/VSA voor de aansluiting (voorschakelapparatuur)

Om de traditonele HPS kweeklamp aan te sluiten heeft u nog wel een ballast/VSA nodig. Voor elke kweeklamp in ons assortiment vindt u daarom ook geschikte voorschakelapparatuur. Met sommige voorschakelapparatuur is het ook mogelijk om uw lamp te dimmen.