opc_loader

Een eigen kweekkast: wat zijn de voordelen?

kweekbak

De beste groentes en fruit soorten komen van het platteland of van professionele kassen. Deze worden in de beste omstandigheden gekweekt voor optimaal resultaat. Het is dan ook niet gek dat deze worden verkocht aan allerlei supermarkten. En via die weg komt het ook bij jou thuis terecht, maar waarom kan dat niet zelf gedaan worden? Het kweken van je eigen groente en fruit is een stuk minder lastig dan mensen denken. Ook hangen er erg veel voordelen aan. Hieronder vind je een aantal van deze voordelen

Het bespaart een hoop geld

Het kweken van je eigen fruit en groente lijkt in het begin een behoorlijk investering, er moeten nu eenmaal een aantal noodzakelijke spullen worden aangeschaft om het kweken mogelijk te maken. Maar wanneer je dit eenmaal aan de kant zet en er vol voor gaat zal je merken dat je je geld behoorlijk snel eruit hebt gehaald. Je hoeft namelijk nooit meer langs de supermarkt of de groenteboer voor vers fruit en heerlijke groente. Deze komen namelijk nu rechtstreeks uit je eigen achtertuin. Erg handig dus en een groot pluspunt voor de inhoud van je portemonnee. Groente en fruit kost namelijk per stuk niet erg veel, maar wordt wel praktisch elke dag gekocht en kan dus in grote aantallen opeens een hoop geld kosten. Handig dus om hier op te besparen.

Lekker makkelijk

Dat brengt ons ook bij het volgende punt: Het is lekker gemakkelijk! Je hoeft niet meer de winkels af te strompelen voor al je fruit en groente, deze haal je nu simpel uit je achtertuin. Natuurlijk is het makkelijk gezegd dat het allemaal erg simpel is, er zit natuurlijk nog een leercurve aan, maar na enige inspanning en een beetje studie is de kunst van kleine gewassen kweken relatief simpel te leren. Die inspanning is het ook dubbel en dwars waard wanneer je alleen maar naar de tuin hoeft te lopen voor een appeltje of een verse aardbei.

Een leuke hobby

Veel mensen zien het kweken van gewassen ook als een leuke hobby. Het is namelijk ook leuk om te zwoegen voor je eigen eten en na de inspanning een lekker resultaat er aan over te houden. Verder is er veel meer aan kweken te leren dan alleen de basiskennis, het gaat namelijk een stuk dieper. Met enige kennis van doen en technieken zijn er erg mooie resultaten in neer te zetten.

Vers garantie en gezond

Natuurlijk heb je ook de garantie dat je eten altijd vers is. Je maakt het immers zelf! Ook weet je zeker dat er geen rare dingen aan zijn toegevoegd of gevaarlijke stoffen zijn gebruikt in het proces. Dit is extra fijn omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het voedsel dat je maakt. Veel bedrijven gebruiken namelijk gevaarlijke stoffen als conserveer middelen of om ongedierte te bestrijden.

Wat heb je nou eigenlijk nodig?

De standaard basis behoeftes voor het maken van een simpel kweekkast systeem zijn: Een kast, een goede water installatie, goede ondergrond, een eventuele dompelpomp voor waterovervloed en natuurlijk de zaadjes van jou favoriete groentes of fruitsoorten!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.