opc_loader

De perfecte kweekkast

De perfecte kweekkast

Lees onderstaande tips om te zien hoe u uw kweekkast optimaal kunt gebruiken, en dus een zo groot mogelijke oogst kunt krijgen.

Ruimte

Zoek eerst een goede binnenplek voor het plaatsen van uw kweekkast. Zorg dat deze plek ook wat extra ruimte heeft voor naast de kweekkast, zodat u hier uw aparatuur en andere spullen kwijt kunt. Bovendien zorgt u hierdoor voor een betere luchtafvoer. Zoek vervolgens een kweekkast die groot genoeg is voor uw planten en uw aparatuur (ventilator, verlichting, et cetera).

Als uw kast minimaal 2 meter hoog is, kunt u de onderste meter afscheiden en gebruiken als ruimte voor de groeifase van de planten. De bovenste meter kunt u dan gebruiken voor de bloeifase. Hierdoor kunt u bijna altijd iets oogsten. Bedenk vervolgens hoe u uw apparatuur gaat monteren, en ga daarna uw inkopen doen.

Verlichting

Een kleine lamp is geschikt voor een kleinere ruimte, zoals een HPS lamp van 250 Watt. Echter kunt u ook kiezen voor ledverlichting of TL-verlichting. Deze lampen stralen minder warmte uit, waardoor u de lamp dichter op uw planten kunt hangen en dus ruimte bespaart.

Lucht

Zeker wanneer u werkt met een kleine kweekruimte, is het van belang dat de lucht goed circuleert en u een goede afzuiging heeft die hitte kan wegvoeren. Een buisventilator is hiervoor het meest geschikt.

Om stankoverlast te voorkomen plaatst u een koolstoffilter in uw kweekkast. Hang deze op aan rubbers zodat de afzuiger niet teveel lawaai maakt. De koolstoffilter kunt u aan de buitenkant van de kweekkast plaatsen, zodat u meer ruimte heeft in de kweekkast zelf.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.