opc_loader

3 tips om jouw planten op de juiste manier te onderhouden

plantje

Het onderhouden van planten in huis en in de tuin is essentieel, om deze in leven te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat struiken eens per jaar gesnoeid worden, om de dode takken te verwijderen en jonge scheuten de kans te geven zich te ontwikkelen. Veel mensen hebben echter geen idee hoe en wanneer zij hun planten het beste kunnen onderhouden. Het inschakelen van een hovenier is de kosten niet waard vinden zij, waardoor de tuin al snel een zootje wordt. In dit artikel geven we je drie tips om planten op de juiste manier te onderhouden, zodat je hier geen hovenier voor in hoeft te schakelen!

Tip 1: plaats je planten in een tuinkas

Een van de mogelijkheden die je hebt om planten te onderhouden, is het gebruik van een tuinkas. Op deze site vind je een groot aantal voorbeelden van tuinkassen, die in verschillende formaten en modellen worden aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een tuinkas die tegen een muur geplaatst kan worden, een losstaande tuinkas, een kleine tuinkas voor op het balkon of terras, enzovoorts. In een tuinkas ligt de temperatuur relatief hoog, waardoor planten hier ook tijdens de wintermaanden kunnen overleven. Daarbij is de tuinkas in het voorjaar en de zomer te gebruiken voor het verbouwen van je eigen groente en fruit.

Tip 2: snoei struiken in de herfstmaanden

Om struiken in het voorjaar de ruimte te geven zich te ontwikkelen, is het verstandig om deze tegen het eind van de zomer te snoeien. Het snoeien van een struik geeft jonge scheuten de kans om te groeien in het voorjaar en zorgt ervoor dat de struik z’n vorm behoudt! Een te wilde struik kan de tuin een rommelige uitstraling geven, wat je wilt voorkomen. Zoek op internet naar handige filmpjes, waarin wordt uitgelegd hoe een struik gesnoeid kan worden. Het is belangrijk om dit op de juiste wijze te doen, om te voorkomen dat de struik beschadigd raakt en mogelijk zelfs sterft. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de losse takken zo dicht mogelijk bij de stam snoeit.

Tip 3: zet planten op de juiste plek in de tuin

Waar de ene plant van veel zonlicht geniet, heeft een andere plant liever een schaduwrijk plekje in de tuin. Het geeft aan, hoe belangrijk het is om planten op de juiste wijze en op de juiste plek te poten. Op internet kun je vaak veel informatie over de verschillende plantensoorten vinden. Dit geeft je een beeld van de plek waar je een plan het beste kunt poten. Blijkt dit niet de goede plek te zijn? Verplaats de plant dan in de avonduren naar een nieuw plek en geef deze voldoende water.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.