opc_loader

Menu

Een mooie plant in je huis of in je tuin. Wie wil dat nou niet. Met de technieken van tegenwoordig is het mogelijk om planten te kweken in je tuin, maar ook in binnen in je huis. Dit kan door middel van kweekkasten, kweekbakken en tuinkassen.

Kweekkasten

Kweekkasten zijn erg nuttig bij het kweken van planten in uw huis.  U kunt kiezen uit complete kweekkasten en uit lege kweekkasten. Een complete kweekkast wordt geleverd met alle apparaten die nodig zijn om direct te beginnen met kweken. Denk hierbij aan een lamp, reflector en een geurfilter. Daarnaast is een timer vaak ook nog eens inbegrepen. Bij een lege kweekkast kunt u zelf beslissen wat u wel of niet nodig hebt voor uw kast. Als u geen ervaring heeft met kweekkasten is het verstandiger om een complete kweekkast te bestellen.   Het installeren van een kweekkast neemt meestal weinig tijd in beslag, maar met een lege kweekkast moet u toch precies weten wat u moet doen. Dit kan voor beginners lastig zijn.

Kweekbakken

Naast kweekkasten zijn er ook kweekbakken. Dit zijn bakken voor het kweken van planten en bloemen in de buitenlucht. Een kweekbak heeft vaak een klein oppervlak en is hierbij ideaal voor mensen die willen beginnen met het kweken of voor kinderen.  De bakken beschermen de planten en bloemen tegen vogels, wind en tegen regen. Alles wat u als beginner of voor uw kinderen nodig heeft.

Grote kas met bomen

Tuinkassen

Als u het iets groter wil aanpakken zijn tuinkassen zeer geschikt. Door gebruik te maken van tuinkassen kunt u uw eigen groente en fruit verbouwen. Zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet. Er zijn verschillende soorten tuinkassen. Er zijn tuinkassen met polycarbonaat panelen en tuinkassen met veiligheidsglas. Het grote verschil is dat tuinkassen met polycarbonaat hebben geen spring clips. Hierdoor zijn ze makkelijker te gebruiken.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.