opc_loader

Menu

Zelf je eten verbouwen in een eigen kweekkast is niet alleen ontzettend leuk. Ook is de groente uit je eigen tuin een stuk gezonder! Er zijn steeds meer mensen die een deel van hun tuin vrijhouden voor een moestuin, een boomgaard of een tuinkas. In de moestuin kun je al vanaf eind maart of begin april kleine groenteplantjes poten. Denk bijvoorbeeld aan slaplantjes, andijvieplantjes, enzovoorts. Iets later in het jaar biedt de moestuin ruimte voor het zaaien van stokbonen, radijsje, etc. Dergelijke plantjes en zaden kun je bij vrijwel iedere tuinwinkel kopen.

Wil je het hele jaar door je eigen groente kunnen telen? In dat geval is een tuinkas kopen de beste optie! Een moestuin is in de wintermaanden niet te gebruiken, terwijl een tuinkas dat wel is.

Voordelen van groente uit je eigen kweekkast

Wanneer je groente in je eigen kweekkast teelt, hoef je dit vaak niet te bespuiten met gif. De kans dat de planten ziek worden is immers klein. Daarbij is het niet erg als er een of twee plantjes sterven. Je inkomen is immers niet van de teelt van groente afhankelijk! Doordat de groente onbespoten is, blijft de groente biologisch. Dit is gezonder en komt de smaak van de groente ten goede. Vaak hebben groenten uit eigen tuin een veel diepere smaak, dan de groente die je in de winkel koopt.

Starten met het verbouwen van je eigen eten

Zoals eerder beschreven werd, kun je vandaag al starten met je eigen moestuin! Haal een deel van je gazon weg en plant hier verschillende groenteplantjes. Zorg er wel voor dat je een net over de plantjes spant. Met name vogels zijn dol op jonge groenteplantjes! Wanneer de bladeren van deze plantjes weggepikt zijn, zal het plantje niet verder groeien. Dit kan een reden zijn om voor een tuinkas te kiezen. Hier is het warmer en kunnen de vogels niet komen.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.