opc_loader

Tips om geld te besparen in de tuin

Waterpomp

Wanneer je een tuin hebt kan je dit veel geld kosten door de onderhoud die je moet verrichten. Met een paar simpele tips kan je flink besparen op de kosten van je tuin zonder dat het uiterlijk er minder op wordt.

Inrichting

Wanneer je een nieuwe tuin gaat aanleggen of je huidige gaat verbouwen kan je om kosten te besparen veel gras gebruiken. Gras is goedkoop en gaat makkelijk meerdere seizoenen mee. Het enige onderhoud wat gras nodig heeft is water en de grasmaaier. Een tip bij het grasmaaien is dat je het minsten vier centimeter moet laten groeien, dan droogt de grond namelijk minder snel uit en heeft het minder snel weer water nodig. Ook kan je rekening houden bij je inrichting om veel planten en bomen te gebruiken. Dit is een goedkope oplossing omdat planten zelf groeien en wanneer je er een paar naast elkaar zet lijkt je tuin veel voller.

Water

Wanneer je dicht bij een sloot of meer woont kan je daar handig gebruik van maken. Om waterkosten omlaag te brengen kan je gebruik maken van een vuilwater dompelpomp, die pompt het water uit een sloot of meer op om dat water te gebruiken om mee te sproeien. Slootwater is prima te gebruiken om je tuin mee te sproeien en het kost niets.

Je kan er ook voor kiezen om regenwater op te vangen in een regenton en dat gebruiken. Jaarlijks valt er zo’n 80 cm neerslag in Nederland, dit kan je dus handig gebruiken om de tuin mee te sproeien. Hiervoor moet je wel een aardig grote ton gebruiken die regenwater opslaat.

Ook kan je er voor kiezen om water op te vangen in huis. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je staat te wachten bij de douche tot hij warm is, dan kan je prima een emmertje er onder houden en dat water opvangen om te gebruiken voor de plantjes.

Waterontharder

Kweken

Om niet alleen geld te besparen in de tuin maar ook op de boodschappen kan je je tuin prima gebruiken voor groentes en fruit. Denk bijvoorbeeld aan een aardbeien of tomaten plant in de tuin. Die kan je zelf onderhouden en planten wanneer ze rijp zijn, zo heb je je zelf gekweekte verse groentes en fruit.

Verlichting

Met verlichting in je tuin ziet het er altijd wat gezelliger uit. Je kan geld besparen op je energierekening als je duurzame verlichting gebruikt, gebruik bijvoorbeeld een spaarlamp of een ledlamp voor in de tuinverlichting, dit is ook beter voor het milieu. Je hebt tegenwoordig ook steeds vaker verlichting voor buiten op zonne-energie, deze zijn vaak goedkoop en gaan dan vaak ook niet meerdere seizoenen mee. 

Met een kleine investering kan je al heel veel geld besparen en langer van je mooie tuin genieten.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.