opc_loader

Op kantoor een kweekkast

Op kantoor een kweekkast

Een trend die al langer gaan en waarover we al eerder berichten het Urban Farming wat er voor staat dat steeds meer mensen in de stad hun eigen groente en fruit gaan kweken. dit is niets nieuws want de trend al een aantal jaren langzaam in opkomst. Un het buitenland zoals in Japan is het stadskweken nog veel populairder, daar zijn al miljoenen met bezig met het kweken van hun eigen groente in de tuin of binnen in een kweekkast.

 

Unieke LED kweekkast ontwikkelt

Toon Roozen ise student van de HVA die in zijn laatste jaar dit ideee bedacht heeft, hij volgde in zijn laatste studiejaar een uniek programma genaam Cleantech. Het doel van dit programma is om Urban farming beter onder de aandacht te brengen. In samenwerking met een gerenommeerd bedrijf (Koppert Cress) op het gebied van tuinbouw, maakte hij een unieke kweekkast met LED kweekverlichting om kiemen gelijk goed te laten groeien. 

 

Ook op kantoor kweken

Naast het ontwikklen van de kweekkast met verlichting ging de student van de HVA nog een stap verder bij het bedenken van nieuwe ontwikkelingen voor de kweekkast. Deze kasten zijn ideaal voor op kantoor bedacht de student en een groot bedrijf op het gebied van groente en fruit catering was het daarmee eens. Zij hebben de kast nu in gebruik voor het leveren van vers fruit bij tientallen bedrijven.

 

Bron: https://ledmagazine.nl/nieuws/amsterdamse-student-ontwikkelt-led-kweekkastje-voor-groente-op-kantoor.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.