opc_loader

Zonnebloemen

Zonnebloemen

Zonnebloemen blijven een zomerse klassieker in onze tuinen. Ze blijven tot onze verbeelding spreken, al was het maar omdat de Zonnebloemen van Van Gogh voor eeuwig op ons collectief netvlies gebrand zullen staan. We kunnen er niet om heen. Deze bloemen maken ons vrolijk en zorgen ervoor dat we altijd een goed humeur hebben. Ze horen gewoon bij een zomers gevoel en slagen erin om de zomer er nog meer zomers te doen uitzien. Deze populaire bloemen doen het trouwens niet alleen goed op decoratief gebied, ook zonnebloempitten blijven populair, maar dat is dan weer op culinair gebied. Het is dan ook geen wonder dat zonnebloemzaden kopen in de lift zit.

Zonnebloemzaden kopen

Het is zo klaar als een klontje. Wie zonnebloemen wil in de tuin, moet zonnebloemzaden kopen. Daarvoor bent u hier op onze webshop. Vooraleer u gaat zonnebloemzaden kopen, willen we u toch een beetje meer vertellen over zonnebloemen. Wat moet u zoal weten over zonnebloemen? Ten eerste is het belangrijk om weten dat het relatief gemakkelijk is om deze mooie bloemen te laten groeien.

30 centimeter diameter

De zonnebloemen zijn grote hoge bloemen, dat weet iedereen. Maar wist u ook dat het bloemhoofd van deze prachtige tuinplant tot zo’n 30 centimeter in doormeter kan uitgroeien? En zonnebloemen zijn natuurlijk ook vooral hoge planten. Gemiddeld kunnen de planten een hoogte van anderhalve tot zelfs drieënhalve meter bereiken. Er zijn zelfs uitschieters van vijf meter hoog bekend. Dit zijn werkelijk imposante planten met verrassende capaciteiten.

Zonnebloemen volgen de zon

Wist u dat het typisch is voor zonnebloemen dat ze de zon volgen? Wanneer de bloemknoppen nog niet helemaal geopend zijn, volgen ze doorheen de dag de stand van de zon. ’s Avonds draaien de bloemknoppen zich naar het oosten. Eens de bloemknoppen helemaal openstaan, blijven de planten naar het oosten gericht.

Producten van de zonnebloem

Zonnebloem zaden kopen doen we niet alleen omwille van de mooie bloemen. De zonnebloem levert nog andere producten die we niet meer kunnen wegdenken uit de hedendaagse keuken. Meer en meer mensen gebruiken zonnebloemolie om gerechten te bereiden. Dit is zeker een goede zaak voor de algemene gezondheid want deze olie werkt door haar samenstelling cholesterolverlagend. Zonnebloemzaden kopen gebeurt niet alleen om ze te planten, maar ook om ze op te eten. Ze worden dan trouwens zonnebloempitten genoemd. Deze worden zowel rauw, gestoomd of geroosterd gegeten, zowel in salades of als toevoeging aan het beleg van een broodje.

U merkt het: zonnebloemen zijn veelzijdige planten.  

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.