opc_loader

Werken met beplanting in de moderne tuin

De beplanting in de moderne tuin is altijd een punt van aandacht. Daarom is het slim om in ieder geval te weten welke zaken een belangrijke rol hierin spelen. Vooral als het om de moderne stadstuin gaat is het slim om volgens een plan te werken. Dat maakt het direct al een stuk minder lastig. De keuzes waar je voor komt te staan worden dan gemakkelijker te maken. Zo kan je de perfecte tuin hebben, maar hoef je er dus niet heel veel tijd en werk in te steken.

De rol van planten

Beplanting in de moderne tuin speelt een essentiële rol. Dit is echter vaak niet hoe er mee om wordt gegaan. Vaak worden de planten als laatste gekozen worden. Terwijl het voor de sfeer juist van belang is om direct goed om te gaan met de planten. Dat maakt het een flink stuk gemakkelijker om er een fijne tuin van te maken waar je graag in plaatsneemt. Begin daarom altijd al bij het uittekenen van de tuin met ruimte voor planten. Een verhouding van één staat tot drie is vaak al goed.

Welke planten kies je?

De volgende vraag waar je mee om moet gaan als het om beplanting in de moderne tuin gaat, is welke planten je dan eigenlijk het best kunt kiezen. Dit hangt natuurlijk van een aantal zaken af. In de eerste plaats gaat het dan om de sfeer die je wenst neer te zetten. Daarnaast gaat het om de vormgeving van de tuin en hoe jouw blik hierop is. Aan de hand daarvan kan je dan een aantal gerichte keuzes maken die goed werken. Bepaalde planten hebben immers een goede voorkeur.

De logische keuzes voor de tuin

Een aantal planten kan je beschouwen als logische keuzes voor de beplanting in de moderne tuin. Het gaat dan bijvoorbeeld om lange, niet te dikke bomen. Ook gaat het om hortensia’s en lavendelplanten. Dit zijn een aantal opties die in eigenlijk elke tuin kunnen passen. Ook het gebruik van bamboe kan verrassend goed uitpakken in heel veel tuinen. Maak er bijvoorbeeld gebruik van om te zorgen dat de tuin meer optische diepte krijgt. Dit is natuurlijk hel aantrekkelijk wanneer de ruimte wat kleiner en breder is.

Omgaan met het onderhoud

Beplanting in een moderne tuin doen met deze planten zorgt ervoor dat je relatief weinig onderhoud hebt. Er zijn ook planten die je kunt kiezen die wat meer onderhoud vergen. Daar moet je dan wel de tijd voor hebben, anders mislukt het. In dat geval is het misschien slimmer om een ervaren professional in te schakelen. Bijvoorbeeld door er een hovenier bij te halen die je kan helpen hierbij. Dat maakt het gemakkelijk en snel te regelen. Dat is natuurlijk wel een echt voordeel.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.