opc_loader

Vervroegd groenten kweken

Vervroegd groenten kweken

Wilt u ook uw eigen groenten zaaien of planten en kunt u niet wachten om te beginnen? In veel gevallen kunt u zorgeloos eerder beginnen als u weet wanneer en hoe het kan. Vroeger beginnen met het kweken heeft overigens ook nog wel een voordeel: U bent de natuur ook voor, dus rupsen, vliegen, bladluis en de aardappelplaag bent u ook voor.

 

Voorkiemen in verwarmde potjes

Veel groentesoorten kunt u van te voren al voorkiemen in potjes, zodat deze rond maart in de grond gestopt kunnen worden om uit te planten.

 

Groenten planten in een kas of plastictunnel

Als u de groenten eerder gaat kweken, maak dan wel gebruik van een kas of een tunnel. Door gebruik te maken van afdekking met folie of vliesdoek worden de groenten nog even extra beschermd.

 

In januari al beginnen met groenten kweken

Zelfs in januari kunt u al beginnen met het kweken. Wortelen, spinazie en plantajuintjes mogen vanaf januari al in de kas. Wortelen kunt het beste tot en met maart afgedekt worden. De spinazie mag vanaf maart in de open lucht en de plantajuintjes zijn dan te oogsten als pijpajuin.

 

In februari beginnen met uw groenten kweek

Vanaf een februari kunt u uw aardappelen al afgedekt in de kas planten, evenals slasoorten. Deze groenten kunnen in maart de open lucht in. Rode bieten kunnen ook gezaaid worden en eind maart naar buiten.

 

Uw eigen groenten, uit eigen tuin

Na het planten en oogsten van uw groenten weet u als geen ander de oorsprong van het voedsel en bent u heel bewust met uw groenten bezig. Maandenlang kunt u de groentesoorten zien opgroeien tot een ware delicatesse!

 

 

Bron: https://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/groenten-kweken-in-februari-beschutte-teelt/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.