opc_loader

Tips ter bescherming van de boom

De bescherming van de boom, hoe moet je dat eigenlijk aanpakken? Het is natuurlijk geen geheim dat de boom goed aangepakt moet worden om ervoor te zorgen dat deze op een gezonde manier groeit. Dat komt omdat bomen flink onder druk kunnen staan door allerlei bedreigingen uit de omgeving. Wanneer dit goed wordt aangepakt, dan kan dat heel veel voordelen bieden. Wie wil nu immers niet een mooie boom in de eigen tuin hebben staan? Met de juist hulp is dit goed te bereiken. Let dan op het volgende.

De eerste jaren doorkomen

De bescherming van de boom is vooral in de eerste jaren van groot belang. Dat komt doordat de bomen natuurlijk eerst moeten wortelen en wennen. Doordat hier enige tijd voor nodig is, blijven ze dus ook enige tijd flink kwetsbaar. In dat opzicht is het dus heel belangrijk om te zorgen dat er voldoende hulp geboden wordt om de groei op een gezonde manier door te laten zetten. Dit hoeft niet heel lastig te zijn wanneer je weet hoe je dit moet gaan aanpakken. Let dan op de volgende zaken.

Beschermen op de lange termijn

Uit deze informatie kan je opmaken dat de bescherming van de boom vooral voor jonge bomen van belang is. Dat neemt echter niet weg dat ook in de latere jaren goede protectie goed kan helpen. Een oude boom kan bijvoorbeeld best wel wat zwakke plekken hebben. Denk maar eens aan wat er gebeurt na een storm. Vaak breken dan takken uit. Dit komt doordat oudere bomen ook meer risico lopen omdat ze groter en omvangrijker zijn. De kwaliteit als geheel kan dan minder worden. Het is dus ook belangrijk later op te letten.

In de tuin planten

In de tuin is de bescherming van de boom net iets gemakkelijker te verzorgen. Dat komt omdat je hier zelf meer invloed op hebt. Je houdt bijvoorbeeld de bomen wat kleiner. Aan de andere kant lopen er wel meer kleine diertjes. Ook kan de wind vrij stevig zijn tussen de huizen. Dat zijn dus de zaken waar je op moet letten wanneer je een boom in de tuin gaat zetten en deze wilt laten groeien. De juiste bescherming zorgt dan dat er minder kans op problemen kan ontstaan.

Het soort boombescherming kiezen

Het is wel belangrijk om de bescherming van de boom direct vanaf het eerste moment goed aan te pakken. Denk dan bijvoorbeeld aan het soort boom waar je de bescherming aan gaat bieden. Voor de meer bijzondere soorten is het van belang om net iets meer moeite erin te steken. Aan de hand daarvan maak je de kans dat je boom de eerste jaren overleeft en uiteindelijk groot en sterk wordt een flink stuk groter. Let op de plek waar je de boom plant en wat de omstandigheden zijn. Speel daar dan op in.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.