opc_loader

Stappen om waterschade te voorkomen

Stappen om waterschade te voorkomen

Wanneer je planten kweekt in een kweekkast dan heb je ook met water te maken. Planten hebben immers water nodig om te groeien. Omdat het kweken met een kweekkast echter meestal binnenshuis plaatsvindt moet je hier extra voorzichtig mee omgaan. Water kan namelijk grote schade aan een huis aanbrengen en zelfs jezelf en je familieleden in gevaar brengen. Een lekkage begint als een paar onschuldige druppels, maar kan al snel uitgroeien tot een kostbare en zelfs gevaarlijke schade. Waterschade kan bijvoorbeeld schimmel veroorzaken, maar ook een woningbrand of de structuur van je huis beschadigen. Iedere huiseigenaar en in het bijzonder mensen die planten binnenshuis kweken in een kweekkast moeten daarom weten wat zij kunnen doen om waterschade te voorkomen. In dit artikel deelt de loodgieter Arnhem een aantal stappen die je kunt nemen.

Welke schade kan een lekkage in huis veroorzaken?

Water kan grote schade in een huis veroorzaken. Een lekkage kan bijvoorbeeld financiële schade tot gevolg hebben wanneer spullen onherstelbaar beschadigd worden door het water. Het probleem met waterschade is vaak dat de kosten om deze schade te repareren niet geheel door de verzekering gedekt worden. Zeker niet wanneer blijkt dat de bewoner de schade had kunnen voorkomen. Schimmel is een andere schade die het gevolg kan zijn van een lekkage. Niet alleen zijn er kosten verbonden aan het verwijderen van deze schimmel, maar het kan ook voor gezondheidsproblemen zorgen. De laatste schade van een lekkage die we hier bespreken is ook de gevaarlijkste. Zo kan water dat door de muren heen sijpelt van je huis structurele schade aan de woning aanbrengen en tevens kortsluitingen en brand veroorzaken. Zorg dat je familie geen gevaar loopt en volg de volgende stappen, gedeeld door de loodgieter Arnhem, om waterschade te voorkomen.

Stappen om lekkages te voorkomen

Met het kweken van planten in een kweekkast gebruik je grote hoeveelheden water. Vaak maken mensen hierbij ook gebruik van extra aansluitingen waardoor de kans op een lekkage groter wordt. Een belangrijke stap om waterschade te voorkomen is om regelmatig een lekkage check uit te voeren. Dit doe je door alle kranen in huis af te sluiten en geen gebruik van wasmachines of vaatwassers maken. Vervolgens check je de watermeter. Als het goed is zou deze volledig stil moeten staan. Wanneer dit niet het geval is dan zou het kunnen dat waterleidingen in huis lekken. Dit kan je ook merken aan een waterrekening die plotseling een stuk hoger is dan normaal. Maak je gebruik van een ton om de planten in een kweekkast water te geven. Vul deze dan enkel met de hoeveelheid water die je op dat moment nodig hebt. Eventuele rubber slangen die je gebruikt om de planten water te geven moeten om de vijf jaar vervangen worden om lekkages door broos rubber te voorkomen. Dit geldt overigens ook voor de rubber slangen van wasmachines en vaatwassers.

Bron: deloodgieterarnhem.nl

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.