opc_loader

Slakken bestrijden op biologische wijze

Slakken bestrijden op biologische wijze

Slakken zijn echte alleseters: ze eten niet alleen groenten en fruit, maar ook dode takken, paddenstoelen en zelfs schimmels. Slakken vermijden zon en droogte, en komen daarom meestal in de avond of na regenval tevoorschijn.

Ondanks slakken vaak een erg groot probleem zijn voor veel mensen die buiten (in een kas) kweken, zijn deze beestjes gemakkelijk te bestrijden, zelfs zonder schadelijke producten die slecht voor het milieu zijn. Hieronder leest u hoe u op biologische wijze slakken van uw planten af kunt houden.

Slakken oprapen

Wanneer u 's nachts uw tuin bezoekt, of wanneer het heeft geregend, zult u ongetwijfeld een aantal slakken tegenkomen. Deze kunt u simpelweg oppakken en vervolgens ver weg van uw tuin plaatsen. U kunt de slakken ook als kippen- of vogelvoer gebruiken.

Slakken lokken

Mocht u toch geen slakken kunnen vinden, dan kunt u deze ook lokken. U kunt slakken lokken met schillen van een meloen of citroen, met rabarberbladeren of hosta. Leg deze in op een hoopje in uw tuin en kijk iedere dag even of er slakken op zitten, om deze vervolgens verderop uit te zetten.

Natuurlijke vijanden van de slak

Natuurlijke vijanden van slakken zijn vogels, egels, spitsmuizen, duizendpoten en loopkevers. Vogels en egels zijn het eenvoudigst naar uw tuin te lokken. Dit doet u met bijvoorbeeld een waterdrinkplaats voor vogels, of een vogel/egelhuisje.

 

Nog een laatste tip: om te voorkomen dat slakken niet in uw moestuinbakken terecht komen, kunt u koper op de randen van uw bakken plaatsen. Slakken houden er namelijk niet van om over koper te kruipen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.