opc_loader

Omgaan met snijbloemen in de tuin

Snijbloemen in de eigen tuin, dat is nog eens leuk. Dat komt vooral omdat het voor zowel liefhebbers van tuinieren als voor liefhebbers van bloemen veel te bieden heeft. Daarnaast is het relatief gemakkelijk om met deze soorten bloemen om te gaan. Het is daarmee dus ook een goede manier om een basis te leggen als het gaat om het werken met bloemen en planten. Al is zelfs hier ook wel wat informatie voor nodig. Wie hiermee aan de slag wil gaan kan dan direct een goede start maken. Lees daarom vooral ook verder.

Welke pluspunten zijn er aan het werken met bloemen?

Omgaan met de verwerking van snijbloemen in de tuin is iets waar steeds meer mensen kennis over willen vergaren. Dat komt vooral ook door de grote hoeveelheid pluspunten die eraan te koppelen is. Denk bijvoorbeeld aan het gemakkelijke werk dat het oplevert. De manier waarop je dit doet is ook milieuvriendelijk te noemen. Er zijn bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen voor nodig. Daarnaast haal je ze zo uit de tuin en zet je ze in huis. Dat maakt het goedkoop en gemakkelijk. Er zijn daardoor nauwelijks negatieve kanten.

Hoe met de planten omgaan?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het omgaan met snijbloemen. Denk dan bijvoorbeeld aan de korte termijn of de lange termijn. Eenjarige planten zijn bijvoorbeeld wel leuk voor de korte termijn, maar het levert wel ieder jaar opnieuw wat meer werk op. Aan de andere kant zijn er dan vaste planten. Die kunnen dan voor de lange termijn worden gebruikt. Ze zijn sterker en hebben minder verzorging nodig. Dat maakt het dus ook heel aantrekkelijk voor wanneer je net wat minder tijd hebt te besteden aan de tuin.

Het onderhoud van de bloemen

Voor de snijbloemen te plukken zijn, is het wel belangrijk om ze goed te onderhouden. Wat daarbij in ieder geval belangrijk is om te weten, is dat er weinig verzorging nodig is. Let op onkruid en zorg af en toe voor wat water. Al kan dit wel per plant verschillen in welke mate dit nodig is. Vaak is goede grond en deze mate van verzorging al voldoende om genoeg goede kwaliteit van de planten te hebben. Met een paar simpele stappen kan je al een heel eind komen.

Drie simpele stappen zetten

Snijbloemen zijn heel gemakkelijk te plukken wanneer ze eenmaal klaar zijn. Dat gaat dan volgens de volgende stappen. In de eerste plaats is het nodig om een mesje of een bloemenschaar te gebruiken. Daarmee snijd je dan de bloemen net boven een vertakking af. Doe dit wel voorzichtig. Na het snijden is het belangrijk om de bloemen direct in water op kamertemperatuur te zetten en in een koelere ruimte te laten wennen voor je ze neerzet.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.