opc_loader

Kweekkast in de tuin, waar moet ik aan denken?

Kweekkast in de tuin, waar moet ik aan denken?

Een kweekkast is handig om je planten in te laten groeien. Zo kan een kweekkast binnen geplaatst worden, maar is het natuurlijk ook leuk om deze buiten te zetten in de zomer. In je tuin kun je dan lekker genieten van je kast in combinatie met je eventuele nieuwe tuinmeubelen!
Om de kweekkast in de zomer buiten te kunnen zetten, en eventueel in de winter, moet je wel zorgen voor een paar extra voorzieningen. Zo voorkom je dat de kast kapot gaat en je wilt natuurlijk ook dat je planten blijven groeien. Een kweekkast kun je compleet kopen, of nog helemaal leeg. Er moeten dan nog wel een aantal dingen in de kweekkast geplaatst worden, zodat je planten goed blijven groeien en bloeien. 

Benodigdheden kweekkast buiten 

Een kweekkast heeft bepaalde dingen nodig om de planten goed laten groeien. Licht is daar een voorbeeld van. En daarvoor is natuurlijk elektriciteit nodig. Zorg er dus voor dat in je tuin een stopcontact te vinden is om hier de kweekkast op aan te sluiten. Bescherm het stopcontact en de benodigde kabels tegen de regen en andere nattigheid, anders ontstaat er misschien kortsluiting. Het is daarom verstandig om hiervoor een speciale buitenkabel aan te schaffen.Deze zijn voorzien van speciale bescherming, zodat je de kabel niet onder de grond aan hoeft te leggen. Bij een heftige regenbui blijven de kabels intact en verandert er niets aan de werking van je kweekkast. 

Een goede verankering van je kweekkast is overigens ook iets wat we je absoluut aanraden. Onze kweekkasten hebben wel wat gewicht (ongeveer 40kg tot 75 kg, afhankelijk van de grootte), maar bij een hevige storm met een sterke windkracht kan het gebeuren dat deze alsnog omver waait. Dit voorkom je door de kweekkas te verankeren. Voordat je de kweekkast buiten op z'n plek zet, maak je eerst een stevige constructie van een aantal hardhouten palen. Vervolgens bevestig je de kweekkast aan deze constructie met schroeven. 

 Daarnaast is het van belang om de juiste temperatuur in de kweekkast te creëren om zo de planten optimaal te kunnen laten groeien. Dit kan gedaan worden door middel van het licht en door er voor te zorgen dat de kast helemaal dicht is. Zo kan er geen warmte uit de kast ontsnappen.
 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.