opc_loader

Kweekkast in de tuin, waar moet ik aan denken?

Kweekkast in de tuin, waar moet ik aan denken?

Een kweekkast is natuurlijk handig om je planten in te laten groeien. Zo kan een kweekkast binnen geplaatst worden, maar is het natuurlijk ook leuk om hem buiten te kunnen zetten in de zomer. In je tuin kun je dan lekker genieten van je kast in combinatie met je eventueel nieuwe tuinmeubelen!
Om de kweekkast in de zomer buiten te kunnen zetten, en eventueel in de winter ook, moet je wel aan een aantal dingen denken zodat de kast niet kapot gaat en de planten blijven groeien. Een kweekkast kun je compleet kopen, of nog helemaal leeg. Er moeten een aantal dingen in de kast geplaatst worden, zoals bijvoorbeeld licht.

Waar moet ik aan denken?

Een kweekkast heeft bepaalde dingen nodig. Zo heeft het goed licht nodig om de planten te kunnen laten groeien. Daarvoor is natuurlijk elektriciteit nodig. Zorg er dus voor dat in je tuin een stopcontact te vinden is om hier de kweekkast op aan te kunnen sluiten. Zorg er ook voor dat dit stopcontact en de benodigde kabels tegen de regen en andere nattigheid kunnen, anders ontstaat er misschien kortsluiting. Daarnaast is het van belang om de juiste temperatuur in de kweekkast te creëren om zo de planten optimaal te kunnen laten groeien. Dit kan gedaan worden door middel van het licht en door er voor te zorgen dat de kast helemaal dicht is. Zo kan er geen warmte uit de kast ontsnappen.
 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.