opc_loader

Hoe leg ik een gazon aan?

Hoe leg ik een gazon aan?

Bij het aanleggen van een gazon komen nog verschillende dingen kijken. Het is dan ook belangrijk om met bepaalde factoren rekening te houden. Zo kan het namelijk slim zijn om eerst een zogeheten beregeningsinstallatie te installeren. Op deze manier wordt het gazon automatisch besproeid en hoef je hier zelf weinig tijd in te steken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het besproeien van het gazon zelf te doen. Houd er wel rekening mee dat dit veel tijd in beslag neemt. Een beregeningsinstallatie is in zo’n geval ideaal om te helpen.

Sproeisystemen

Er komen genoeg vragen voorbij tijdens het overwegen van een gazon. Denk hierbij aan een ondergronds sproeisysteem. Vooral in de zomer is een beregeninstallatie ideaal. Aangezien het een tijdrovende klus is en het soms wel elke dag gedaan moet worden is een beregeninsatallatie in veel gevallen onmisbaar. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je niet altijd thuis bent om het te doen. Genoeg water is erg belangrijk voor gras aangezien het anders de groei in de weg staat. Je hebt hier ook weer de keuze tussen verschillende sproeisystemen. Denk hierbij aan ondergrondse sproeisystemen en instelbare sproeisystemen.

Een ander probleem dat kan ontstaan bij het sproeien is dat het water niet gelijkmatig wordt verspreid. Sommige delen van het gazon krijgen misschien veel meer water dan goed is en andere delen van het gazon krijgen juist te weinig water. Dit kan slecht zijn voor de kwaliteit van het gazon.


Kies voor een specialist

Heb je nog geen grasmat en ben je aan het oriënteren naar aanbieders? Voor kwaliteit kun je het beste naar een echte grasspecialist gaan. Wist je dat je ook online kunt kijken naar aanbieders van graszoden? Graszoden Borger is een voorbeeld van een bedrijf dat kwaliteit levert en actief is op het wereld wijde web. Zij verkopen tegen een bijzonder scherp tarief kwaliteitsgras. Het maakt hierbij niet uit naar welk type gras je op zoek bent. Of dat nu schaduwgras, siergras, speelgras of gras is voor een sportgazon. Graszoden Borger heeft al dit soort grassoorten te koop. Daarnaast is het ook aan te raden om een afspraak te maken voor meer informatie over de verschillende soorten gras om je het beste te laten adviseren. Kijk hier voor meer informatie.
 

 

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.