opc_loader

Eigen groente en fruit verbouwen

Eigen groente en fruit verbouwen

Het verbouwen van groente of fruit in uw eigen tuin of balkon is absoluut de moeite waard. Volg het proces van de plantontwikkeling, voorzie uw tuin van een kleine teelt en geniet van uw eigen verse en gezonde inspanningen.

 

Soorten fruit en groente

Er zijn veel soorten fruit en groente die zich goed ontlenen om thuis te kweken. Een grote tuin is ook echt geen vereiste, want als u uw ruimte goed benut, dan kunt u al veel zaaien in potjes en bakjes. Bonen, bieten, uien of erwten kunnen al heel goed met weinig ruimte verbouwd worden. Een kas biedt uiteraard wel meer mogelijkheden: Dan kunt u uw groentesoorten uitbreiden met tomaten, paprika en pepers bijvoorbeeld.

 

Groente verbouwen met weinig ruimte

Als u weinig tuin heeft, of u heeft een balkon, dan kunt u met een beetje creativiteit al snel aan de slag. Maak een rek van kweekpotjes aan uw schutting, maak gebruik van een balkonton of zet wat potjes in de vensterbank. Tevens zijn er verschillende soorten groente die u op de kop kunt laten groeien. Sommige tuincentra hebben speciale plantjes hiervoor, voor aardbeien, tomaten of paprika’s.

 

Wees creatief en maak uw omgeving groener

Wist u dat u zelfs met lege flessen van frisdranken al ideale groente kweek potjes kunt maken? Snij de bovenste helft van de fles er af en zet deze op de bodem. Maak een rek vol van deze flessen en gebruik de hoogte als ruimte. Als u uw groente dan kunt oogsten, dan zult u met een voldaan gevoel van uw eigen teelt genieten!

 

Bron: https://www.nudge.nl/projects/verbouw-je-eigen-groente/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.