opc_loader

Basisschool kweekt groenten met hightech kweeksysteem

Basisschool kweekt groenten met hightech kweeksysteem

De basisschool Het Pluspunt in Oud-Beijerland (provincie Zuid-Holland) kweekt kroppen sla door middel van een speciaal hightech kweeksysteem. In de school staat een ladensysteem waar wel honderden potjes in geplaatst kunnen worden. Hier doen leerlingen zaadjes in om het volgende jaar groenten in hun eigen school te kunnen oogsten.

Op Het Pluspunt zitten kinderen die hoogbegaafd zijn, en kinderen met autisme. Volgens de directeur van Het Pluspunt, Rob van der Mark, zijn deze kinderen erg geïnteresseerd in het doen van onderzoek, waarvoor dit kweekproject dus erg geschikt is. Het helpt de kinderen ondervinden hoe het kweken van groenten precies werkt en geeft ze de mogelijkheid deel te nemen aan een echt onderzoek.

De basisschool verwacht dat dit project zal aantonen dat het hightech kweeksysteem met maar weinig water en ruimte, toch een grote oogst kan opbrengen. Dit speciale kweeksysteem zou dus een duurzame manier van telen zijn, en zou een uitkomst kunnen bieden voor gebieden met droge grond of weinig ruimte.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.